Uprava policije: Kombi koji je prevozio studente isključen jer je neispravan

0

Kombi “Bogićević prevoza” koji je iz Nikšića prevozio studente u Podgoricu isključen je zbog tehničke neispravnosti, tvrde iz policije. Protiv pravnog lica podnijeta je prekršajna prijava, a vozaču je izdat nalog za naplatu kazne. Studenti su medijima ispričali da ih je policija spriječila da dođu na protest ispred Rektorata, što iz policije demantuju, te dodaju da putnici koji su izašli iz vozila nijesu željeli da se vrate sa vozačem na autobusku stanicu u Nikšiću.

Naime, policija je danas oko 11 sati, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Budoš zaustavila vozilo “Bogićević prevoz” danilovgradskih registarskih oznaka, vlasništvo firme “DD Tours”, kojim je upravljao V.K. (40) iz Danilovgrada.

“Prilikom kontrole policijski službenici su utvrdili da vozilo nije podvrgnuto redovnom šestomjesečnom pregledu, a što je obaveza shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pa je zbog toga vozilo isključeno iz saobraćaja i upućeno na kontrolni tehnički pregled. Takođe, prilikom kontrole utvrđeno je da se na vozilu nalaze ljetnji pneumatici iako je na snazi Naredba o obaveznoj upotrebi zimske opreme”, navode iz policije.

Kako dodaju, vozaču su saopštili da je potrebno da angažuje drugo vozilo, što je odbio. Nakon toga, putnici su odbili da se vrate u Nikšić.

“Prilikom vršenja kontrolnog tehničkog pregleda kombi vozila utvrđene su sljedeće neispravnosti: vozilo nije podvrgnuto redovnom šestomjesečnom pregledu, na vozilu se ne nalaze zimski pneumatici, nekompletna prateća oprema i neispravnost pomoćne kočnice”, tvrde iz policije.

Napominju da policija svakodnevno sprovodi aktivnosti u cilju provjere tehničke ispravnosti vozila za prevoz putnika, kako bi obezbijedili sigurnije uslove za učesnike u saobraćaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.