Uprava policije i Ombudsman: Unaprijediti prevenciju torture

0

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa zamjenicom Zaštinika ljudskih prava i sloboda Zdenkom Perović u cilju unaprijeđenja saradnje ove dvije institucije.

Na sastanku je ocjenjeno da je saradnja između dvije institucije profesionalna a odnos partnerski.

Veljović i Perović su razgovarali o prevenciji torture i drugih surovih, neljudskih i ponižavajućih postupaka ili kazni kao i na unaprijeđivanju ovog segmenta sa aspekta zajedničkog djelovanja.

Direktor Veselin Veljović je na sastanku istakao posvećenost i spremnost Uprave policije u sprovđenju preporuka koje se donose izvještajima Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture.

Direktor Veljović i zamjenica Perović su razgovarali o novoj metodologiji rada Nacionalnog preventivnog mehanizma, kao i važnosti prevencije bilo kakvog oblika nelegitimnog postupanja prema licima lišenim slobode, gdje svoj doprinos zajednički trebaju dati ove dvije institucije.

Sastanku su prisustvovali načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević i savjetnici iz Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture Crne Gore – Danijela Brajković i Mensur Bošnjak.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.