Upozorenje uprave policije: Stižu lažni mejlovi sa potpisom Radovića, ne odgovarajte na iste

0

Uprava policije je u saznanju da ponovo na mejl adrese određenog broja građana, stižu mejlovi lažnog sadržaja, u čijem je potpisu Aleksandar Radović.

– Kako smo i prethodnog puta obavijestili javnost, nije riječ o zvaničnoj mejl adresi Uprave policije, pa samim tim ni o dopisu Aleksandra Radovića. Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala, preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji lica koja su upućivala sporne mejlove, kako u prethodnom navratu, tako i u ovom. Izvršenom analizom utvrđeno je da je riječ o takozvanom spam mejlu koji je poslat uz korišćenje Google email servisa (Gmail) u čijem prilogu se nalazi i PDF fajl, sa navodnim obavještenjem da se protiv primaoca vodi sudski postupak u vezi sa izvršenim krivičnim djelima – navode u saopštenju iz UP.

Dodaju da u daljem tekstu se od primaoca zahtjeva da u predviđenom roku odgovori na mejl, te da mu u suprotnom prijeti postupak pred nadležnim sudom i da će navodi o krivičnim djelima biti proslijeđeni pravosudnim organima.

– Još jednom apelujemo na građane i primaoce mejla opisane sadržine da na iste ne odgovaraju i ne otvaraju prilog koji potencijalno može biti malicioznog sadržaja, te preporučujemo da se nakon prijema navedeni mejl obriše i zabrani prijem sa iste adrese – zaključuju iz UP.

 

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.