UP: Zbog incidenata u Budvi 17 uhapšenih

0

Centar bezbjednosti Budva je zbog učestvovanja u incidentima do sada privedeno 17 osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su saopštili da je danas ispred zgrade Centra bezbjednosti Budva došlo do incidenta nakon što je vršilac dužnosti predsjednika Opštine Budva Vladimir Bulatović izašao ispred zgrade Opštine Budva, a tom prilikom su, kako tvrde u UP, “okupljeni građani odmah počeli da ga zasipaju kamenicama i drugim predmetima, te da mu upućuju uvrjedljive riječi”.

“Oni su sa ovakvim postupcima i ponašanjem nastavili i nakon što je Bulatović pokušao da uđe u svoje vozilo, u čemu su ga spriječili”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako dalje tvrde, Bulatović je službenim vozilom Uprave policije prevezen u zgradu Centra bezbjednosti Budva, “a koje je ovom prilikom takođe bilo meta ponovnih napada kamenicama i drugim predmetima od strane okupljenih građana”.

Oni su saopštili da je dio građana bio u alkoholisanom stanju.

“Okupljeni građani, od kojih je određeni broj bio i u alkoholisanom stanju, na najgrublji način su ugrožavali bezbjednost ovog lica, ostalih građana kao i bezbjednost policijskih službenika izazivajući nerede”, kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da uprkos tome što je policija u više navrata izdala naređenja i upozorenja da se okupljeni građani raziđu, “oni su nastavili sa izazivanjem incidenata”.

“Pripadnici policije su ovom prilikom zasuti kamenicama i dimnim bombama od strane okupljenih, nakon čega je policija upotrijebila hemijsko sredstvo kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir” tvrde u UP.

“Ovom prilikom je povrijeđen jedan policijski službenik”, kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da je na zgradi Centra bezbjednosti Budva kao i na zgradi Opštine Budva je nastala materijalna šteta, a oštećena su i službena vozila.

“Na ulicama ovog grada prevrnuti su kontejneri, te je polomljen i dio gradskog mobilijara”, zaključeno je u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.