UP: Pretresom kuće osobe koja je procesuirana zbog nasilja u porodici pronađeno oružje i municija

0

Hercegnovska policija je, postupajući po naredbi tamošnjeg Osnovnog suda, pretresla porodičnu kuću koju koristi J.B. u Mojdežu u, a koji je prethodno procesuiran zbog nasilja u porodici.

Pronađene su tri lovačke puške sa dokumentacijom, pištolj sa oružnim listom, startni pištolj, municija za lovačku pušku i još jedan pištolj sa odgovarajućom dokumentacijom, saopštila je Uprava policije.

„Osim toga, pronađeno je u ilegalnom posjedu 70 komada municije za automatsku pušku, kao i 56 komada municije različite vrste i kalibra, u odnosu na koje će protiv J.B. biti podnijeta kriivčna prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. U odnosu na pronađeni startni pištolj ovom licu će biti izdat nalog za plaćanje novčane kazne, dok će u odnosu na tri lovačke puške, pištolj, i municiju za pomenuto, biti upoznati službenici Direktorata za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova radi upravnog postupka“, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.