Unija slobodnih sindikata: Oštro osuđujemo Raonićeve uvrede upućene Camović-Veličković

0

Unija slobodnih sindikata Crne Gore saopštila je da „oštro osuđuje uvrede generalnog direktora RTCG-a Borisa Raonića upućene potpredsjednici Savjeta Javnog servisa Marijani Camović-Veličković, koja je izabrana u Savjet na predlog USSCG“.

„U Uniji smatramo da se radi o nedopustivom rječniku jednog javnog djelatnika i pokušaju pritiska na koleginicu Camović-Veličković. Očekujemo da skandalozni postupak Raonića prema članici Savjeta i jednoj dami osudi i Savjet Javnog servisa koji kontroliše rad generalnog direktora. U suprotnom, ćutanjem na ovakve uvrede legitimisali bi jezik sile i neprihvatljivo ponašanje prema bilo kom svom članu“, naveli su iz USS, pa dodali:

„U potpunosti stojimo iza rada koleginice Camović-Veličković u Savjetu Javnog servisa, gdje ona nastupa nezavisno, i ohrabrujemo je da nastavi da ukazuje na sve nepravilnosti i problematične poteze menadžmenta. Unija slobodnih sindikata pruža snažnu podršku svim sindikalnim predstavnicima u bilo kojim tijelima da istraju u borbi za transparentan i profesionalan rad institucija“, zaključili su iz USS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.