Unija Crnogoraca Kosova: Kosovski pravosudni sistem saučesnik bjelosvjetskih prevaranata

0

Udruženje Crnogoraca Kosova, Nova snaga, Građanska inicijativa “Luča i Razvojni centar Petar II Petrović Njegoš koji čine Uniju Crnogoraca Kosova uputili su zahtjev ministarki pravde Republike Kosovo, Albuleni Haxhi.

“Neprimjerenim odugovlačenjem građanskih parnica, kosovski pravosudni sistem najznačajniji je motivator, indirektni saučesnik i najbolji zaštitnik domaćih i bjelosvjetskih prevaranata koji ordiniraju na teritoriji Kosova.

Tužilaštvo i sudstvo decenijama brutalno krši zakonom propisane rokove na uštrb oštećene strane i države čime su u potpunosti urušili sistem vladavine prava.

Udruženje Crnogoraca Kosova podnijelo je tužbu Osnovnom sudu u Prištini protiv firme “Ideal” iz Južne Mitrovice, 30.01.2019 godine. Tužba je zavedena pod predmetnim brojem I.EK.nr.39/19. Iako je u predmetno pravnoj stvari obeveza suda da zakaže pripremno ročište najkasnije mjesec dana od dana prijema tužbe, to do dana današnjeg nije učinjeno.

U više navrata smo pisali urgencije i kontrolne zahtjeve, no ni jedan pravni lijek nije doveo do željenog efekta što proizvodi ogromne posledice po nas.

Ističemo da smo se zvanično obraćali i bivšem ministru pravde, g-dinu Abelardu Tahiriju, ali isti nije našao za shodno ni da nam odgovori na naš malo je reći opravdan zahtjev.

Žalosno je i sramno da oni koji bi trebali da brane zakon i pravdu svojim ne činjenjem zapravo uništavaju čitave porodice, pojedince, organizacije i zajednice.

Poštovana ministarka Haxhiu, od Vas i ministarstva na čijem ste čelu očekujemo da pod hitno preduzmete odgovarajuće korake kako bi pravda bila dostupna svima i u zakonski određenom roku, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.