budva-izbori-header
budva-izbori

UNCG: Osuđujemo napade na beranski portal, Maša Vlaović da reaguje!

0

Udruženje novinara Crne Gore ošto osuđuje brutalnu i bezočnu pljačku opreme portala Berane on line, koja se nalazila u kući urednika i vlasnika Nikole Uroševića u Beranama.

Nepoznata osoba je u sinoć izvršila upad u porodičnu kuću Nikole Uroševića, vlasnika i urednika Portala Berane online i tom prilikom je otuđio opremu Portala Berane online, vrijedne predmete i izvršio premetačinu po kući.

 

– Udruženje novinara Crne Gore  očekuje brzu reakciju tužilaštva i istražnih organa, kako bi Nikola Urošević i portal Berane on line svoj posao mogao nesmetano i bez bojazni da obavlja.  Udruženje novinara Crne Gore poziva sve relavantne adrese da obezbijede uslove za rad  novinara, koji su svakodnevno meta napada, posebno oni novinari koji objektivno i profesionalno izvještavaju.

Pozivamo da reaguje i ministarka kulture i medija Maša Vlaović, koja favorizuje neke druge medije i novinare i da zaštiti Uroševića, kao novinara i vlasnika portala Berane online.  Urošević je obavijestio javnost  da je i ranije dobijao prijetnje zbog objava na portalu i stranicima na društvenim mrežama. On je obavijestio i državne službe o nedavnom događaju. Takođe bi bilo korektno da i drugi mediji, osim Udruženja novinara osude ova brutalan napad na urednika i imovinu portala Berane on line – stoji u saopštenju Udruženja novinara Crne Gore.

Iz Udruženja novinara podsjećaju da se Berane online bavi informisanjem o aktuelnostima iz oblasti društva, politike, ekonomije, kulture, sporta, zabave, a dobitnici su i priznanja Uduženja novinara Crne Gore za jedan od najčitanijih portala u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.