UNCG: Najoštrije osuđujemo poplavu skaradnih karikatura i fotomontaža!

0

Piše: Tihomir Burzanović, predsjednik i Ivan Milošević, generalni sekretar

Udruženje novinara najoštrije osuđuje poplavu skaradnih karikatura i fotomontaža. Na njima se nalaze predstavnici nove i stare vlasti, a izrugivanje njihovim idejama u tim, do sada nepoznatim za Crnu Goru, formama, izaziva stid običnog naroda. Posebno je žalosno što su na njihovoj meti žene. Gdje to živimo kada nečije majke i supruge izvrgavamo ruglu samo zato što nam se ne sviđa njihovo političko uvjerenje.

Zadnjih nekoliko mjeseci bili smo svjedoci skaradnih karikatura i fotomontaža Vesne Bratić, Sanje Damjanović, a od danas i Jelene Borovinić-Bojović.

Žalosno je što takve stvari objavljuju kuće koje sebe nazivaju novinarskim, a u takvim objavama nema ničeg novinarskog. Ozbiljni novinari toga da se stide, a ne da dozvoljavaju da se na njihovom stranama pojavljuju takve karikature i fotomontaže.

UNCG upozorava i traži od nove vlasti da pokrene medijsku stvarnost sa mrtve tačke i da fomiraju nove medijske službe koje su u njihovoj nadležnosti i koje bi u dijalogu sa novinarskim udruženjima i ozbiljnim novinarima pokušali da koliko-toliko upristoje domaću medijsku scenu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.