Unaprijeđen postupak elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju na Univerzitetu Crne Gore

0

Univerzitet Crne Gore obavještava buduće studente da će se, u susret upisu na Univerzitet Crne Gore, u studijskoj 2024/25. godini, na platformi upisi.edu.me naći uputstva o potpisivanju ugovora o studiranju, kao posljednjem koraku elektronskog upisa na Univerzitet Crne Gore. Pored potisivanja putem elektronske lične karte, koji je dostupan bio i prošle godine, ove godine je studentima na raspolaganju i drugi način, koji je omogućio Crnogorski Telekom besplatno ustupajući studentima promo paket eTrust.

Ugovor o studiranju budući studenti potpisuju nakon što se njihovo ime nađe na rang listi fakulteta ili akademija, na koje su aplicirali. Nakon prijema studenta, na portalu e-Upis (upisi.edu.me) dostupna je elektronska verzija njihovog Ugovora o studiranju, koju student može elektronski potpisati i potpisanu verziju postaviti na e-Upis sajt.

Na platformi upisi.edu.me dostupna su detaljna uputstva za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju, koje će budući studenti moći da realizuju u periodu od upisa u julu, do kraja septembra.

Postupak potpisivanja ugovora putem e-lične karte

Kada je riječ o aktiviranju elektronske lične karte neophodan je čitač lične karte ili preuzimanje softvera i praćenje uputstava na sajtu Vlade Crne Gore, na stranici „Aktiviraj ličnu kartu” . Da bi olakšao budućim studentima potpisivanje na ovaj način UCG je pripremio i Uputstvo za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju, dostupno na sajtu UCG.

Postupak potpisivanja putem e-trust promo paketa

Za studijsku 2024/25. godinu, Crnogorski Telekom budućim studentima stavlja na raspolaganje korišćenje eTrust promo paketa, koji nakon aktivacije uključuje 10 besplatnih transakcija za elektronsko potpisivanje, omogućavajući brucošima brz i jednostavan način potpisivanja ugovora o studiranju. Više informacija je dostupno na linku: Uputstvo za eTrust paket i elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.