Unapređenje zaštite životne sredine za razvoj turizma u sjevernom regionu

0

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera kontinuirano radi na unapređenju zaštite životne sredine i podizanju svijesti u odnosu na adekvatno korišćenje prirodnog potencijala Crne Gore, kao primarne vrijednosti za razvoj turizma i turističkog potencijala sjevernog regiona.

To je saopštio načelnik Direkcije za upravljanje otpadom i komunalne usluge Ivan Stanišić na konferenciji za novinare, povodom donacije Ambasade Japana u Beogradu d.o.o Komunalne djelatnosti Šavnik.

Ambasada Japana donirala je nove Caterpillar kombinovane građevinske mašine, koja posjeduje svu savremenu opremu, u vrijednosti od 76.250 evra. Donacija je dobijenja u okviru projekta za osnovne potrebe stanovništva (POPOS)

Stanišić je u ime Ministarstva zahvalio japanskoj Ambasadi.

„Zbog svog geografskog položaja i prirodnih ljepota Šavnik je sve prepoznatljivi među inostranim i našim turistima. Zato su, adekvatna infratsruktura i njeno održavanja primarni preduslov za njegov dalji razvoj“, rekao je Stanišić.

Prema njegovim riječima, donirana mašina će pomoći u održavanju lokalnih puteva i u zimskom, ali i u ljetnjem periodu.

„Vjerujemo da je ovo nastavak dalje saradnje sa Vladom Japana i prilika da i mi kao društvo usvojimo japanske standarde pogotovo u dijelu zaštite životne sredine, razvoja infrastuktura, razvoja komunalnih dijelatnosti, obrazovanja i socijalne zaštite, koji su inače glavne oblasti interesovanja Vlade Crne Gore i Vlade Japana“, zaključio je Stanišić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.