Umjesto spašavanja banke tajkuna osnujte fond za liječenje djece

0

Predsjednik GP Nova ljevica Saša Mojović poziva premijera Duška Markovića da Vlada umjesto što osniva sanacioni fond za spas posrnulih banaka, osnuje fond za liječenje djece, jer su nam, kako poručuje, važnija su nam djeca od zaštite imovine tajkuna.

“Ignorisanje naših poziva koje vam šaljemo u kontinuitetu pokazuje koliko je Vlada posvećena pomaganju onima koji su ogrezli u pohlepi za ličnim bogaćenjem i čuvanjem stečenog, a sa druge strane pokazuje nevjerovatno visok stepen nebrige, nedostatka sluha i empatije za očaj i tugu bolesne djece koja usled nedostatka pomoći države čekaju smrt, kao i vapaj za pomoć njhovih roditelja nemoćnih da pomognu svojoj djeci”, naglasio je Mijović.

Kako je dodao, jasno mu je da lioječenje djece ne zavise od crnogorskog zdravstvenog sistema i da se za liječenje ministara i njihove djece ne sakupljaju pare SMS porukama.

“Isto tako vjerujemo da vam je ovo daleko i apstraktno, jer sit ne može da zna kako je gladnom, međutim obavještavamo vas i uvjeravamo da je sve veći broj djece koja umiru na rukama nemoćnih roditelja usled nedostatka finansijskih sredstava za njihovo liječenje, zbog neodgovornosti i nebrige njihove države. U ovom trenutku vi ste taj koji je na čelu Vlade i od koga zavisi da li će se ovaj, po nama, najhumaniji mogući potez biti odigran. Potez za spas najmlađih. Zato vas po ko zna koji put pozivamo da ga odigrate i FORMIRATE FOND IZ KOGA BI SE LIJEČILA DJECA kojima je potrebno skupo liječenje u inostranstvu, a koje im crnogorski zdravstveni sistem ne može obezbijediti”, jasan je Mijović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.