Umjesto Bjelice: Glušica predsjednica Upravnog odbora UCG

1

Nova predsjednica Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore je profesorica Rajka Glušica.

Glušica je na tu funkciju izabrana gotovo jednoglasno – kod glasanja je samo ona bila uzdržana, dok su ostali clanovi UO podržali taj predlog.

Upravni odbor je prethodno prihvatio ostavku dosadašnjeg predsjednika Duška Bjelice.

Sjednica UO je u toku, a trebalo bi da se raspravlja i o pokretanju postupka za razrješenje rektora Danila Nikolića.

1 Comment
 1. Prof. dr Pustshija Mandarić, Nikšić komentariše

  Odlično. Hahaha. Pun pogodak za novu vlast. Nekoliko dopuna biografiji nove predsednice UO UCCG.
  Rajka Glušica je počela na srpskom. Onda nastavila na crnogorskom jeziku. Zalagala se za planiranje srpskog jezika, jer drugačiji normu nije mogla osmisliti. Kako bi došla do zvanja redovnog profesora, prijavila je nepostojeće knjige. Nikada ih nije objavila. Naravno, to joj nije smetalo da postane redovni profesor, šef katedre za srpski jezik, a kasnije se pojavila i kao šef katedre za nepostojeći crnogorski jezik. Trebalo joj je više od dvadeset godina da shvati da joj se maternji jezik zove crnogorski, a ne srpski. To je pokušavala da dokaže i preko inostranog supervizora za jezik, Medelsona, prof. iz Norveške. Najveći mentorski rad joj je odvođenje Adnana za Osijek kako bi doktorirao na crnogorskom jeziku, tj. da u opere srpski jezik u Saponini, fabrici sapuna. Takođe je bila i desna ruka Bojke Đukanović, o čemu najbolje svedoče studenti koji su branili srpski jezik, a ona sve radila suprotno od toga.
  Nije problem što je Rajka izabrana, već je problem što su je Srbi podržali. U Upravnom odboru sjedi Budo Aleksić, vlasnik NVO ,, Instituta za srpsku kulturu”. Bilo bi dobro da je izabere i on za svoj Institut. Naravno, njoj ne bi bilo problem, ona je sposobna za svaku jezičku normu.
  Predlog za još neka mjesta na Univerzitetu CG.
  Da se za rektora postavi dr Pero, poznati plagijator u istorijskim naukama. Njegove radove zna dobro srpski narod, a bliže ih je ocijenio Živko Andriješević. Zato bi mu dobro došla i njegova preporuka. Srbi će i to podržati. Možda ga i prime u Maticu srpsku, Društvance ovdašnje.
  Da se za dekana Filozofskog fakulteta izabere Vasilj Jovović. On je nekada bio desna ruka Bojke Đukanović. Srbi su teško dolazili do knjige dok je on bio upravnik biblioteke fakulteta.
  Da se izabere za dekana Filološkog fakulteta Tanja Bečanović. Ona na sve studijske godine predaje M. Lalića, jer jedino to i zna. Mada pitanje je i to. Osim oznake i označenog, ponekog đavola i ostalih termina koje upotrebljava.
  Srpski rode, pogledaj svoj izbor.

  11
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.