Uljarević: Od Marovićevog istupa mnogi imali velika očekivanja, ali i nerealna

0

Direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO), Daliborka Uljarević kazala je da su od Marovićevog istupa mnogi imali velika očekivanja, ali i nerealna.

Da je zaista htio da progovori o nezakonitostima njegovih partijskih saboraca, mogao je i bilo je potrebnije da to uradi i ranije, rekla je ona gostujući u Bojama jutra TV Vijesti.

Uljarevićeva je kazala da u sadašnjem predsjedništvu DPS-a nema ljudi koji su imali snagu, poput Marovića, Filipa Vujanovića, Milice Pejanović-Đurišić da se usprotive Đukanoviću i koji su mogli da dovedu u pitanje njegove ideje i rješenja i slično: “Sada imamo samo one koji će samo da pojačaju svako njegovo rješenje i ideju i da se slože sa njim, trčeći da to urade što prije i što agilnije, a niko nije nepogrešiv“.

Govoreći o Marovićevoj izjavi da je on primjer toga šta može da se desi onima koji se zamjere moćnicima i u konkretnom slučaju navodi Đukanovića, ona je istakla da je to jedna od najzanimljivijih poruka: „Uvezano sa onim gdje govori da je Đukanović podijeljena ličnost – da ono što važi za njega, on ne dopušta ili vrlo često kritikuje kod drugih. Mislim da je to ono što bi trebalo da čuju upravo njegovi saborci, jer su mnogi od njih pomislili da mogu da uzmu iz državne kase koliko i Đukanović, da mogu da se ponašaju na isti način, a samim tim mogu da završe kao Marović onog trenutka kad to njihov partijski šef procijeni”.

Uljarevićeva je istakla da se Marović u značajnom dijelu obraćanja u stvari obraćao svojim bivšim ili sadašnjim partijskim drugovima, kao i biračkom tijelu DPS-a. Odgovarajući na pitanje šta njegovo obraćanje znači za DPS uoči izbora, ona je kazala da to nikako ne može biti prijatno, i kako nije sigurna da je ovim doprinio i opozicionoj listi koju je podržao: „Marović je vrlo upotrebljiv i opoziciji i vlasti… U ovom konkretnom slučaju on je dugo služio ovoj vlasti da bi ona pokazala da je privržena vladavini prava u toj mjeri da i prema svojim najvišim funkcionerima sprovodi zakon na isti način na koji bi sprovodila prema nekom drugom“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.