Ulcinj: Usvojena odluka o zaduženju, o radu Bajraktarija na narednoj sjednici

0

Odbornici ulcinjske Skupštine usvojili su juče popodne odluku o zaduženju Opštine kod Vlade u iznosu od 5,36 miliona eura za realizaciju projekta “Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali, faza V”.

U pitanju su sredstva koja su obezbijeđena iz ugovora o kreditu zaključenog 20. decembra 2013. godine između Njemačke razvojne banke (KfW) i Vlade, odnosno Ministarstva finansija.

U obrazloženju odluke podsjeća se da je Vlada 8. septembra prošle godine usvojila informaciju o raspodjeli kreditnih sredstava KfW banke, kojom je dala saglasnost da se preostala sredstva iz Ugovora o kreditu proslijede po osnovu Ugovora o prosljeđivanju kreditnih i grant sredstava.

“Između ostalih i Opštini Ulcinj iznos od 6,36 miliona eura, od čega je kredit 5,36 miliona dok je milion eura grant Vlade”, piše u obrazloženju.

Takođe, odbornici su usvojili i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Ulcinj za 2024.

“Razlog za donošenje ove odluke stoji u nastavku realizacije kapitalnog projekta od strateškog značaja za opštinu ‘Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali, faza V’, kroz kreditne aranžmane u iznosu od 5,36 miliona eura”, stoji u obrazloženju.

Usvojene su i ostale tačke dnevnog reda osim predloga Zaključka o usvajanju Izvještaja o radu bivšeg predsjednika Opštine Omera Bajraktarija (URA) i organa lokalne uprave za 2023. godinu. Ta tačka, na dnevnom redu naći se na narednom zasijedanju Skupštine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.