Ujedinjuje se opozicija u Danilovgradu, čekaju se još Demokrate

0

Na sinoć održanom sastanku parlamentarnih opozicionih partija u Danilovgradu, kome su prisustvovali predstavnici OO GP URA, OO DNP, OO NSD, OO SNP, OO PZP i odbornik Prave Crne Gore, dogovorene su aktivnosti i raspoređene obaveze u pravcu sinhronizovane i efikasne podrške građanskim protestima „Odupri se 97000“, navodi se u saopštenju.

“U tom smislu, partije će intezivirati terenski rad i svoje kapacitete usmjeriti ka adekvatnom informisanju i animiranju sugrađana u susret predstojećim protesnim okupljanjima. Svi zainteresovani Danilovgrađani koji iz bilo kog razloga nisu u prilici da u sopstvenoj režiji organizuju dolazak na najavljene proteste, mogu se obratiti nekoj od opozicionih partija kako bi im se obezbijedio prevoz do Podgorice i nazad. Ovo posebno važi za nezaposlene i one koji su se našli u finansijskim neprilikama, a kojih je u Danilovgradu sve više, s obzirom da je, zahvaljujući „umješnoj“ politici DPS, naša mala opština sa opštinskim preduzećima, sasvim potonula u dugove (zvanično oko 15 miliona, a nezvanično čak i do 20 miliona evra)”, stoji u saopštenju.

Na sastanku, koji je sinoć održan u prostorijama URA-e, dogovoreno je i da se upriliče susreti sa svim lokalnim opozicionim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, nevladinim, studentskim i sindikalnim organizacijama, udruženjima građana, nezavisnim intelektualcima, u cilju daljeg koordinisanog demokratskog pritiska i oslobađanja građana od korupcionaške i diktatorske vlasti DPS-a, kako na državnom, tako i na opštinskom nivou.

Konačno, učesnici sinoćnog sastanka su se dogovorili i da se susreti ovog tipa nastave i redovno održavaju, pri čemu je izražena spremnost da se pozitivno odgovori na poziv bilo kog drugog opoziciono nastrojenog političkog ili građanskog subjekta u Danilovgradu, a sve u smislu objedinjavanja energije u pravcu podrške zahtjevima građana za demokratskim promjenama iskazanim na protestima „Odupri se 97000“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.