Ujedinjena Srpska podržala SPC i vladiku Joanikija!

0

Politička stranka Ujedinjena Srpska podržala je Srpsku pravoslavnu crkvu, vladiku Joanikija i srpski narod u Crnoj Gori.

Kako se navodi u pismu adresiranom na vladiku Joanikija, a koje je potpisao predsednik te partije Nenad Stevandić hapšenje vladike i sveštenstva izazvalo je opšte zaprepašćenje svih verujućih i civilizovanih te se ističe da je Ujedinjena Srpska pozvala na hitan sastanak sve političke partije u Republici Srpskoj povodom dramatične situacije u Crnoj Gori.

“Takođe u okviru pravne podrške naš pravni tim je o Vašem hapšenju i zadržavanju u pritvoru obavestio Specijalnog izvestioca za slobodu religije pri Ujedinjenim nacijama. Imajuči u vidu da svetovne vlasti u Crnoj Gori neće odustati od nametanja bezakonog zakona kojim oduzimaju imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi ali i sužavaju verska prava srpskog naroda ,kao i to da narod i Crkva moraju opstajati to se stavljamo Vama i Mitropoliji Crnogorskoj na raspolaganje i koordinaciju budućih aktivnosti”, naveo je između ostalog Nenad Stevandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.