Ujedinjena: Simović zabranio uvoz proizvoda Karneksa i Neoplante?

0

Ujedinjena Crna Gora (UCG) konstatovala je kako Vlada traži pomoć od NATO članica za najosnovnije stvari, a da, kako su saopštili, istovremeno javnost obavještava da smo potpuno spremni za odlučujuću borbu sa pandemijom koronavirusa.

“Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) je dužno da tačno saopšti koliko na današnji dan imamo respiratora u Crnoj Gori? Razumijemo da nam trebaju, i to smo znali, milioni maski, rukavica, stotinje hiljada komada zaštitnih odijela za medicinske radnike i tako redom, ali zašto tražimo 325 respiratora (i kojih) ako kod nas nema razloga za paniku. Juče smo odbili realnih pet iz Srbije i to kao pomoć, a u međuvremenu tražimo 325? Ponavljamo pitanje: koliko imamo respiratora.”, navodi se u saopštnju UCG.

Iz ove stranke su postavili i druga pitanja NKT.

“Pitali su Pitamo i otkuda sada potreba za pedeset EKG aparata? Pitamo: da li su zdravstveni radnici iz Bara smješteni u samoizolaciju i karantin zbog nespremnosti sistema i nedostatka osnovnih sredstava zaštite?”, upitali su iz UCG.

Takođe, zatražili su precizne informacije o stanju ginekološko-akušerskog odjeljenja na Kliničkom centru Crne Gore.

“Pitamo na kraju koordinatora NKT Milutina Simovića da li je tačno da je zabranio uvoz proizvoda Karneksa i Neoplante? Ako jeste zašto? Da li je u pitanju mjera zaštite od koronavirusa ili pokušaj da se tokom epidemije ljudi natjeraju da kupuju proizvode Vladinih omiljenih proizvođača, bez obzira na kvalitet? Ako odgovor izostane javnosti ćemo saopštiti vlastite zaključke u vezi svakog pitanja”, zaključuje se u saopštenju UCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.