Ujedinjena pozdravila odluku DF-a: Svi da napuste Odbor, zajednički da pritisnemo DPS

Ujedinjena pozdravila odluku DF-a: Svi da napuste Odbor, zajednički da pritisnemo DPS

Ujedinjena Crna Gora pozdravila je odluku Demokratskog fronta da trajno napusti Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Predsjedništvo Demokratskog dronta donijelo je odluku da taj savez trajno napusti Odbor zadužen za sveobuhvatnu izbornu reformu i da članovi tog tijela Strahinja Bulajić, Branka Bošnjak i Predrag Bulatović podnesu Skupštini ostavku na članstvo u tom tijelu.

“Koristimo priliku da kroz ovu odluku DF-a uputimo i ostalim kolegama iz opozicije poziv da napuste Odbor, a da onda zajednički napravimo pritisak na DPS. Kao što smo nebrojeno puta do sada ponavljali – izbore ne može pripremiti nikakav skupštinski odbor, nego je to moguće samo kroz tehničku vladu u kojoj bi svi participirali i u koju bi stranke delegirale lidere da preuzmu odgovornost”, saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

Dodaju da “bez odgovornosti nema ozbiljnosti” i da “u suprotnom samo tražimo krivca za izgubljene izbore, a bježimo od pobjede na njima”.

“Podsjećamo i da je poslanik UCG Goran Danilović prije nedelju dana poslao svim opozicionim kolegama predlog plana u 10 tačaka, koji i dalje stoji kao polazna osnova koju svi razumijemo. Nadamo se da će ova odluka DF biti znak ostatku opozicije da moramo zajedno da nastupimo i da je naša snaga u zajedništvu, a ne u pojedinačnim istupima”, zaključuje se u saopštenju UCG.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *