UIP i Poreska uprava dogovorili saradnju tokom ljetnje turističke sezone

0

Predstavnici Poreske uprave, odnosno v.d. direktora Sava Laketić i v.d. pomoćnika direktora u Sektoru za operativu u oblasti inspekcijskog nadzora Dragoljub Nikolić danas su prisustvovali sastanku u prostorijama Uprave za inspekcijske poslove, gdje su ih dočekali direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević i jedan od koordinatora pojačanog inspekcijskog nadzora i glavni inspektor rada Srđan Simović.

Na sastanku su predstavljeni planovi pojačanog inspekcijskog nadzora oba organa tokom ljetnje turističke sezone, a posebna pažnja posvećena je što efikasnijoj i bržoj razmjeni međusobnih informacija, kao i zajedničkim aktivnostima na terenu tokom sezone, kada se procijeni da je to potrebno.

Obje strane su izjavile da je od najveće važnosti za kvalitetan inspekcijski nadzor što brža razmjena operativnih podataka sa terena.

Zaključeno je da je kvalitetna saradnja ova dva organa od velike važnosti za što uspješniju realizaciju svih aktivnosti koje su predviđene tokom pojačanog inspekcijskog nadzora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.