UIKS obavijestio Viši sud da Katnić štrajkuje glađu

0

Predsjedniku Višeg suda Borisu Saviću iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dostavljena je izjava pritvorenog Milivoja Katnića o stupanju u štrajk glađu, saopšteno je Portalu RTCG iz Višeg suda. Kako su naveli, informacije o zdravstvenom stanju ne mogu davati.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nijesu juče konkretno odgovorili na pitanja Portala da li pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić štrajkuje glađu, već su nas uputili na sud u Podgorici, ističući da jedino on može saopštavati zvanične informacije o tome.

Podsjetimo, Odlukom sudije za istragu Višeg suda, Katniću je određen pritvor do 30 dana.

Katnić i bivši policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su ove sedmice, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Obojici je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) prvo bilo određeno zadržavanje do 72 sata. Kasnije im je određen pritvor do 30 dana.

Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotrebe službenog položaja.

Prvo djelo se odnosi na ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću 28. decembra 2020. godine, a drugo na zaštitu jednog od čelnih ljudi „kavačkog klana“ Duška Roganovića.

Milivoje Katnić, bivši specijalni tužilac sumnjiči se da je, kao pripadnik kriminalne organizacije, zajedno sa osumnjičenim Lazovićem, obmanjivao javnost oko skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću kao i da je, postupajući po Lazovićevom naređenju predmet vezan za Duška Roganovića dao u rad pripadniku kriminalne organizacije okrivljenom Saši Čađenoviću, bivšem specijalnom tužiocu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.