Uhapšeno više lica iz Podgorice i Nikšića: Zaplijenjeno 2,4 kilograma heroina!

0

Sužbenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe droga su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Sektorom specijalne policije, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju naziva „Tobacco“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Podgorice.

Današnjim pretresima stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, policijski službenici navedenih organizacionih jedinica su pronašli i oduzeli oko 2,4 kilograma opojne droge heroin, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata.

Danas je slobode lišeno osam lica osumnjičenih da su se duži vremenskli period bavila tzv. uličnom prodajom opojnih droga, dok se za jednim osumnjičenim licem intenzivno traga.
Policija je danas lišila slobode S.Č. (46), G.V. (54), N.V. (33), Z.P. (39), V.R. (37) i A.Š. (38), sva lica iz Podgorice i D.Lj. (39) i M.R. (27) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija intenzivno traga za I.V. (37) iz Podgorice zbog istog krivičnog djela.

Tokom višemjesečne akcije „Tobacco“ policijski službenici su, uključujući i današnju krivičnu prijavu, nadležnom državnom tužiocu protiv 14 lica podnijeli 13 krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje opojnih droga.

Takođe, protiv još 10 lica podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
U prethodnom periodu, tokom navedene akcije, zaplijenjeno je još 256 grama heroina, 80 grama kokaina, 522 grama smješe za miješanje opojnih droga radi dobijanja na količini i 42 tablete sa liste opijata.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se osumnjičena lica duži vremenski period bavila stavljanjem u promet opojnih droga kokain i heroin

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.