17. 10. 2018. - 10:13

FLEŠ

Uhapšeno sedam Makedonaca: Sumnja se da su se borili u Siriji i Iraku

Policija u Makedoniji uhapsila je sedam makedonskih državljana za koje se sumnja da su kao teroristički borci aktivno učestovali u borbama u Siriji i Iraku.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopštilo je da je tih sedam osoba uhapšeno u saradnji sa partnerima iz Globalne koalicije za borbu protiv terorizma i Sirijskih demokratskih snaga, ali se ne navodi gdje su uhapšeni.
Uhapšeni su S.R. (1990), Dž. A. (1993), B. F. (1994), O. Ž. (1987), E. O. (1994), I. Š. (1977) i A. M. (1995) za kojima je bila raspisana međunarodna potjernica i krivične prijave u okviru policijskih akcija “Ćelija 1” (avgust 2015) i “Ćelija 2” (juli 2016).
“Ova akcija je još jedan pokazatelj da institucije Makedonije imaju kapacitet i kredibilnost da se nose sa izazovima i da su ozbiljan partner Globalne koalicije za borbu protiv terorizma”, navodi se u saopštenju makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Dodaje se da su u akciji hapšenja sedam makedonskih državljana osumnjičenih za terorizam zajedno sa MUP učestovale i druge nadležne institucije Makedonije.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *