Uhapšeno pet lica: Ukrali auto, pa opljačkali pumpu

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su jutros oko 04,40 časova, nakon izvršenja teškog krivičnog djela, lišili slobode pet lica za koja se osnovano sumnja da su izvršila krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje i krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Naime, danas, 24.06.2019. godine oko 04,40 časova, Dežurnoj službi CB Podgorica je prijavljeno da je izvršeno krivično djelo razbojništvo, počinjeno uz prijetnju oružjem – pištoljem na štetu zaposlenih benzinske pumpe „Montenegro Petrol“ u ulici Vojislavljevića u Podgorici, kojom prilikom je otuđen novac. Prilikom izvršenja krivičnog djela izvršioci su bili maskirani odnosno nosili su fantomku, silikonsku masku, kačkete i rukavice. Odmah nakon saznanja o krivičnom djelu službenici policije su koordiniranom akcijom svih operativnih jedinica CB Podgorica započeli plansku potjeru za izvršiocima navedenog krivičnog djela, koji su se nakon izvršenja prethodno otuđenim putničkim motornim vozilom marke VW Vento, podgoričkih registarskih oznaka, uputili u pravcu Danilovgrada. Prilikom potjere na više pozicija izvršioci se nisu zaustavili na policijski znak za zaustavljanje, prilikom čega su ostvarili kontakt sa nekoliko policijskih vozila.

Nakon opsežne potjere u mjestu Sladojevo Kopito, Opština Danilovgrad, policijski službenici su sustigli i lišili slobode M.R. (25), L.N. (26), V.M. (35), P.M. (27) i Ž.L. (31) iz Podgorice.

O dagađaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Pet lica lišenih slobode će, uz krivičnu prijavu, biti privedena navedenom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.

Prilikom pretrage terena policijski službenici pronašli su i izuzeli više predmeta za koja se osnovano sumnja da potiču iz krivičnog djela, i to: pištolj, više potkapa, kapa i rukavica, kao i DVR uređaj za skladištenje snimaka sa video nadzora koji su takođe otuđeni sa benziske pumpe prilikom razbojništva.

Kod navedenih lica pronađen je i oduzet novac za koji se osnovano sumnja da je otuđen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Novac će biti vraćen vlasniku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.