Uhapšenima u akciji “Granica” određeno zadržavanje od 72 sata

1

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 72 sata, uhapšenima u policijskoj akciji “Granica”.

Nakon saslušanja u policiji, lisice na ruke stavljene su članovima Tenderske komisije za sprovođene javne nabavke opreme za praćenje granica Tatjani Drobnjak, Vojinu Rondoviću i Zoranu Miliću, kao i članovima Komisije za praćenje realizacije tog ugovora Bojani Lučić, Ivanu Glomaziću, Juricu Žarković i Zoranu Lasici.

Iz zdravstvenih razloga nije uhapšena Višnja Đurović, odgovorna osoba iz firme “For lajt” koja je učestvovala na tenderu, nju, međutim, da zbog zdravstvenih razloga nije uhapšena Višnja Đurović, odgovorna osoba iz firme “For lajt” koja je učestvovala na tenderu.

Oni su lišeni slobode zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama tokom nabavke elektronske opreme za nadzor granice, kupujući jeftiniju uređaje od predviđenih i lijepeći na njih lažne oznake.

Riječ je o ugovoru vrijednom 1.144.850 eura, a pronevjeru je otkrila Međuresorska komisije koju je formirao ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Iz Uprave policije najavljeno je i da će raspisati potjernicu za Branislavom Krekićem, ovlašćenim zastupnikom firme “Makina sekjuriti” iz Beograda.

 

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Hiperprodukcija optužbi koje će kasnije rezultirati oslobađajućim presudama. “Hvala tužiocima”, reče jedan čoek te je nosio kovertu drugome čoeku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.