Uhapšene dvije osobe: Krijumčarili oko 600 kg marihuane iz Albanije

0

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva juče su uhapšeni Ljundon Camaj i Zdravko Delibašić osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon saslušanja osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Treće lice, Nikola Đokić, osumnjičeno za ista krivična djela nalazi na izdržavanju kazne u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

“Specijalno državno tužilaštvo rukovodilo je postupkom izviđaja u međunarodnom predmetu „Martini“, u okviru kog je ostvarena saradnja policije i tužilaštva Crne Gore i Njemačke. Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Kriminalistička policija Crne Gore i Specijalno policijsko odjeljenje podnijeli su krivičnu prijavu protiv 3 lica (C.LJ., D.Z. i Đ.N.). U okviru izviđajnih radnji izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija, koje su koristili osumnjičeni”, piše u saopštenju VDT-a.

Navodi se da postoji osnovana sumnja da je ova kriminalna organizacija, osnovana početkom 2017. godine, krijumčarila oko 600 kg marihuane iz Albanije u zemlje zapadne Evrope – Njemačku, Belgiju i Austriju.

“U Njemačkoj, gdje je zaplijenjeno oko 200 kg marihuane, protiv više pripadnika ove kriminalne organizacije, pred nadležnim pravosudnim organima, vodi se krivični postupak zbog krivičnog djela – organizovani kriminal”, zaključuje se.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.