Uhapšena tri lica: Prebacali migranate od Ulcinja do Nikšića

0

Ulcinjska policija je uhapsila trojicu Nikšićana zbog sumnje da su da su organizovala nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a na štetu deset stranih državljana.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su na putu Stegvaš – Ostros kontrolisali vozila koji su upravljali F.M. (26) i M.V. (22).

Iz policije navode da je u vozilu kojim je upravljao F.M. zatečeno devet stranih državljana, dok je u vozilu M.V. (22) pronađen jedan strani državljanin.

“Od ukupno zatečenih deset stranih državljana bilo je dvoje djece i nijedno lice nije posjedovalo lična dokumenta”, saopšteno je iz policije.

Sumnja se da su F.M. i M.V, po prethodnom dogovoru sa V.S. (30) iz Nikšića, iznajmili vozila od rent a car agencije kako bi preuzeli strane državljene i za novčanu naknadu od po 100 eura ih prevezli od Ulcinja do Nikšića.

“Daljom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je prethodno V.S. ostvario kontakt sa jednim licem iz Republike Albanije i sa njim dogovorio da uz novčanu naknadu od 1.200 eura organizuje prevoz stranih državljana do Nikšića. V.S. je, sumnja se, kasnije angažovao F.M. i M.V, obezbijedio im vozila i dao kompletne instrukcije o mjestu preuzimanja stranih državljana. Prilikom preuzimanja stranih državljana, M.V. je, sumnja se, preuzeo novac od lica iz Republike Albanije sa kojim se dogovorio da strane državljane preveze do Nikšića, nakon čega se udaljio sa lica mjesta, dok su F.M. i M.V. preuzeli strane državljane i krenuli ka Virpazaru sa namjerom da ih prevezu do Nikšiča ali su u tome spriječeni od strane granične policijske patrole koja ih je zaustavila u mjestu Stegvaš”, saopšteno je iz policije.

V.S. je uhapšen u Nikšiću.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se sva tri lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Nakon saslušanja taj tužilac je za V.S, F.M. i M.V. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu”, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.