Uhapšena i mama: Sin joj švercovao drogu iz Crne Gore, a ona…

0

Draženka Ugrenović (46), medicinska sestra iz Gradiške u BiH, uhapšena je u Hrvatskoj kada je policija kod nje pronašla 49 kilograma marihuane.

Ugrenovićka je uhapšena prošle sedmice, nakon što su pripadnici MUP-a Hrvatske, na autoputu prema Sloveniji, zaustavili automobil kojim je upravljala i u njemu otkrili veliku količinu droge.

Medicinska sestra je odmah uhapšena, a kako nezvanično prenosi ATV, određen joj je istražni pritvor zbog sumnje da je počinila krivična djelo neovlašćene proizvodnje i prometa drogom.

Inače, uhapšena Draženka majka je Veljka i Marka Ugrenovića, koji su zbog trgovine drogom hapšeni u Republici Srpskoj.

Veljko je uhapšen u akciji ”Storidž 2” koja je sprovedena u decembru 2021. godine na osnovu informacijama iz aplikacija ”Skaj” i ”Anom”. Marko je prošlog mjeseca uhapšen u akciji „Roma“ u Prijedoru i od tada se nalazi u pritvoru.

Istragu za akciju ”Storidž” vodi Tužilaštvo BiH i njome je obuhvaćeno više od 20 osoba, ali optužnica još nije podignuta. Veljko je, kao i većina osumnjičenih, u pritvoru proveo šest mjeseci, i u junu 2022. pušten je da se brani sa slobode.

Predmet se pred Sudom BiH vodi kao ”Veljko Ugrenović i drugi”, a grupi se na teret stavlja krijumčarenje veće količine ”skanka” iz Albanije i Crne Gore u BiH.

Sumnja se da su dio droge osumnjičeni preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Njemačkoj.

To su, kako se navodi u tužilačkim spisima, činili vozilima koja su imala namjenski ugrađene bunkere za skrivanje droge. U akciji je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane, oduzeto je oko 100.000 KM, oružje i 11 skupocenih vozila.

Istragu u predmetu ”Roma” vodi Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, a osim Marka Ugrenovića osumnjičeno je još 13 osoba.

Tokom akcije policija je u selu Kozaruša otkrila laboratoriju za vještački uzgoj marihuane sa 209 stabljika indijske konoplje.

Zaplenjeno je i 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama hašiša, oružje i drugi dokazi.

I taj predmet se nalazi u fazi istrage, a grupa se sumnjiči da su od početka 2023. do 23. aprila ove godine bavili proizvodnjom i prometom droge na području Prijedora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.