Uhapšena dva službenika ZIKS-a: Krijumčarili nedozvoljene predmete u zatvor

0

Službenici ZIKS-a I.M. (35) i A.B. (35) uhapšeni su zbog sumnje da su u prethodnom periodu omogućili nedozvoljen unos i krijumčarenje zabranjenih predmeta pritvorenim i osuđenim licima u službene prostorije zatvora.

Kako je saopšteno iz Uprave policije njima se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija nakon što su danas izvršeni pretresi stanova koje koriste.

“Izvršenim pretresom stana koji koristi I.M. pronađen je pištolj marke ‘CZ’ cal. 7,65mm sa okvirom i 19 metaka, kao i sredstvo za vezivanje i mobilni telefon HTC sa dvije SIM kartice. Pretresom stana koji koristi A.B. pronađeni su pištolj marke ‘CZ PARA’ cal. 9mm sa okvirom i šest metaka i pištolj marke „Zastava Arms“ cal. 9mm, kao i mobilni telefon Samsung sa SIM karticom, palica na izvlačenje, drvena bejzbol palica i drvene čaklje. Pronađeni predmeti su oduzeti i biće predmet provjera i vještačenja”, saopšteno je iz Uprave policije.

“Policijske mjere i radnje, koje su prethodno preduzete, ukazuju na sumnju da su I.M. i A.B. kao službenici ZIKS-a, u prethodnom periodu omogućili nedozvoljen unos i krijumčarenje zabranjenih predmeta pritvorenim i osuđenim licima u službene prostorije zatvora”, dodaje se u saopštenju.

Uhapšeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.