Uhapšena dva Rusa: Falsifikovali pečate

0

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije rasvijetlili su falsifikovanje isprava odnosno ovjeravanje putnih isprava ruskim državljanima falsifikovanim pečatom kako bi te osobe regulisale boravak u Crnoj Gori.
Za to krivično djelo osumnjičena su dva lica, državljani Reuske Federacije V.B. (46) i T.B. (45).
Falsikovanje je otkriveno na graničnim prelazima.
“Službenici ovog Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.B. (46) i T.B. (45), državljana Ruske Federacije sa prebivalištem u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave kao produženo krivično djelo”, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Osnovano se sumnja da su V.B. i T.B. u više navrata, u produženom trajanju, ovjeravali putne isprave državljanima Ruske Federacije nevažećim falsfikovanim pečatima graničnih prelaza u Crnoj Gori za novčanu nadoknadu, a radi regulisanja boravka tih lica u Crnoj Gori.
Nakon toga te osobe – državljani Ruske Federacije su sa tako ovjerenim putnim ispravama i otisnutim falsifikovanim pečatima graničnih prelaza zatečena u kontroli putnih isprava na graničnim prelazima tokom novembra i decembra 2017. godine, čime su dva osumnjičena lica, kako se sumnja, počinila predmetno krivično djelo u produženom trajanju, u više navrata i u kontinuitetu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.