Uhapšena dva lica u Podgorici: Oduzeti pištolj, municija i droga

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Protivterorističke jedinice, preduzimajući aktivnosti na osnovu operativnih informacija u cilju otkrivanja, suzbijanja i sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, izvršili pretrese na više lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica i tom prilikom pronašli i oduzeli pištolj, municiju, opojne droge, novac i druge predmete. Dva lica su lišena slobode dok je protiv jednog podnijeta krivična prijava.

Naime, službenici Centra bezbjednosti Podgorica i Protivterorističke jedinice su, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretrese stana i drugih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica S.R. (34) i S.R. (31).

Policijski službenici su pronašli i oduzeli: pištolj marke CZ model M70, 24 komada municije, 17 pvc pakovanja heroina težine oko 112 grama, 137 tableta koje su na listi opijata, novac u iznosu od 620 eura, tri vage za precizno mjerenje, četiri rokovnika u kojima su navedena imena i novčani iznosi dugovanja i pet mobilnih telefona.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se S.R. (31) liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a da se S.R. (34) liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, policijski službenici su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli i krivičnu prijavu protiv srodnika navedenih lica F.R. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.