Uhapšena dva lica: Pljačkali sela u Kučima

Uhapšena dva lica: Pljačkali sela u Kučima

Policija je u Podgorici lišila slobode dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa u produženom trajanju. Deset teških krađa su, sumnja se, izvršili R.M. (29) i D.Š. (21) na teritoriji Kuča, u selima Kržanja i Građen, na štetu više fizičkih lica.

Oni su, kako se sumnja, vršili provale u vikendicama i iz njih otuđivali razne kućanske predmete i aparate, alat, garderobu, lovačku municiju i djelove za lovačko oružje.
Shodno sudskoj naredbi izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.M. kojom prilikom je pronađena puška M48, kao i 410 komada razne municije.

R.M. i D.Š. su lišeni slobode i uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa u produženom trajanju, privedeni nadležnom tužilaštvu. Osim toga, ovom krivičnom prijavom je obuhvaćeno i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, za koje se sumnja da je počinio R.M.

Osim toga, policija je u jednom podgoričkom naselju zatekla u izvršenju krivičnog djela lice D.Đ. (41) koji je vršio obijanje pmv zbog čega je lišen slobode na licu mjesta.

Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je D.Đ. iz pomenutog vozila otuđio torbicu. On je uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa, priveden nadležnom tužilaštvu.

Takođe, policija je u Nikšiću procesuirala lice za koje se sumnja da je izvršilo krivična djela teška krađa u pokušaju i krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom oduzimanje vozila.

Naime, ova krivična djela je, sumnja se, izvršio M.V. (41) iz Nikšića na način što je prvobitno od lica B.B. otuđio pmv marke „Pajero“, zatim tim vozilom nasilno otvorio ulazna vrata jedne sportske kladionice iz koje je nakon toga, kako se sumnja, otuđio određenu količinu novca. Takođe, M.V. je, sumnja se, pokušao nasilno otvoriti ulazna vrata još jedne sprotske kladionice u Nikšiću, kojom prilikom su na njima nastala oštećenja.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *