Uhapšen Stevo Josipović: Postavio eksploziv ispod auta u Pljevljima

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Pljevlja su u rekordnom roku rasvijetlii teško krivično djelo – postavljanje i aktiviranje eksplozivne naprave ispod vozila koje je danas izvršeno u Pljevljima, saopšteno je iz Uprave policije.

“Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na vozilu kao i na obližnjoj kući. Policija je identifikovala i lišila slobode lice osumnjičeno da je izvršilo ovo krivično djelo, Steva Josipovića (21) iz Pljevalja. Lice je već privedeno tužiocu. U događaju nije bilo povrijeđenih lica.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.J. danas oko 05,10 časova, u ulici Marka Miljanova u Pljevljima, ispod prednjeg desnog točka vozila „Škoda Octavia“, vlasništvo M.D, postavio eksploziv koji je potom aktivirao a zatim pobjegao sa lica mjesta. Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na vozilu kao i oštećenja na prozoru jednog stana u zgradi koja se nalazi u blizini mjesta gdje je vozilo bilo parkirano”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, službenici CB Pljevlja su događaj koji je prijavljen po nepoznatom počiniocu, efikasnim aktivnostima koje su preduzeli, rasvijetlili u rekordnom roku, što predstavlja izuzetan uspjeh imajući u vidu način izvršenja krivičnog djela.

“S.J. je identifikovan, lociran, pronađen i lišen slobode i on je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, priveden državnom tužiocu u ODT u Pljevljima, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, zaključili su iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.