Uhapšen Milić Šaković, sumnjiči se za dva pokušaja ubistva

0

Podgoričanin Milić Minja Šaković (31) uhapšen je zbog sumnje da je 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, 07. februara 2019. godine, u hotelu „Hilton”, a u koordinaciji Sektora kriminalističe policije i u sadejstvu sa službenicima Centra bezbijednosti Herceg Novi – Odjeljenje bezbjednosti Kotor, lišili slobode M.Š. (31) iz Podgorice, pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu sa dva lica. Ovom krivičnom prijavom su obuhvaćeni i I.D. (42) iz Kotora, koji je u bjekstvu, i J.V. (38) iz Kotora, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Republici Srbiji.

Sumnja se da je M.Š, u saizvršilaštvu sa I.D. i J.V, 27. marta 2016. godine, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu V.S. i M.R, oba iz Kotora. Naime, na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru, navedenog datuma, osumnjičeni su presjekli svojim vozilom put oštećenim licima koja su se takođe kretala vozilom, kojom prilikom je J.V. iz vatrenog oružja škorpion cal. 7,65mm u pravcu M.R. ispalio veći broj projektila. V.S. i M.R. su uspjeli da izađu iz vozila i da se udalje u pravcu obližnje pekare, kojom prilikom su M.Š. i I.D. u njihovom pravcu, svaki iz zasebnog oružja, ispalili više projektila, dok je istovremeno i J.V. pucao u pravcu oštećenih. Osumnjičeni su se vratili u svoje vozilo i udaljili se u nepoznatom pravcu.

V.S. je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je M.R. ostao nepovrijeđen.

Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta i izuzetih predmeta i tragova, koji su bili predmet vještačenja, službenici Sektora kriminalističke policije i OB Kotor preduzeli su veći broj aktivnosti u koordinaciji sa Viši državnim tužilaštvom u Podgorici.

Osumnjičeni M.Š, J.V. i I.D. su pripadnici jedne organizovane kriminlne grupe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.