Uhapšen Mario Lazović: Budvanin pao u Srbiji, učestvovao u švercu 840 kila kokaina!

1

Budvanin Mario Lazović (42) koji se tereti za učešće u švercu preko 840 kilograma droge uhapšen je u Srbiji, potvrđeno je Borbi.

Lazović se potraživao međunarodnom potjernicom NCB INTERPOL-a Podgorica koja je raspisana na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi privođenja ovog lica Specijalnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

On se sumnjiči da je imao konkretnu ulogu i bio član organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila 840 kilograma opojne droge kokain na brodu “Florida”.

Lazović se sumnjiči da je, kao član posade, isprobao plovilo i pripremao teren za šverc kokaina, prepravljao brod…

Nikica Todorović i Damjan Vukašinović početkom marta 2018. godine formirali su kriminalnu grupu koja je navodno švercovala 750 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

U spisima Specijalnog državnog tužilaštva, u koje su “Vijesti” imale uvid, piše da su u tom predmetu identifikovali grupu od 14 članova.

Prema spisima SDT-a, kriminalna grupa djelovala je na području Hrvatske, Srbije, Rusije, Austrije, Karipskih ostrva na Atlantiku – Sveta Lucija, Martinik i Sveti Martin, Francuske i Portugala.

Iz tog tužilaštva, niti iz Uprave policije nije precizirano koliko je osoba uhapšeno. Navodno tragaju za jednim od organizatora.

Među osumnjičenima su Ranko Stojović, Radoje Radulović, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Milovan – Lolo Laković, Marko Stević, Veljko Jovanović, Mario Lazović, Darko Giljača.

Na spisku su i Z.K. i D.P. a iz SDT-a navode i da su članovi više NN lica iz Hrvatske i Srbije.

Piše da su organizatori krimi grupe tokom 2018. godine kupili brod “Florida 2”.

Taj brod, koristeći falsifikovani pasoš Slovenije, kupio je Stojović, sumnja tužilaštvo. “Florida” je zaplijenjena 2018. godine u Portugaliji, kada su navodno uhapšeni Stević, Jovanović, Z. K. i D.P.

1 Comment
  1. Krle komentariše

    Da hoce ova “interesantna” lica vise otici iz Srbije…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.