Uhapšen crnogorski državljanin, osumnjičen za pljačku zlatare u Milanu

0

Službenici Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Podgorica su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice locirali i uhapsili crnogorskog državljanina V.V. (46) po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Rim.

Uhapšeni se sumnjiči da je zajedno sa saizvršiocima, provalio u jednu zlataru u Milanu, kada je ukradeno više od 20 satova, kao i dvije narukvice, ukupne vrijednosti preko 200.000 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, potjernica za V.V. raspisana je 9. septembra.

“Za V.V. tragaju nadležni italijanski organi radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred nadležnim sudom u Milanu zbog krivičnog djela teško razbojništvo u saizvršilaštvu”, navode iz policije.

S obzirom na to da je riječ crnogorskom državljaninu, kako su pojasnili, u ovom slučaju se primljenjuje odredbe Zakona o potvrđivanju dodatnog bilateralnog ugovora uz Evropsku konvenciju o ekstradiciji koja je potpisana između Crne Gore i Republike Italije, a koji propisuje mogućenost izručenja sopstvenih državljana za određena krivična djela.

“Naime, kako je navedeno u italijanskoj potjernici, V.V. se sumnjiči da je 20. decembra 2017. godine u 10,30 časova u Milanu, zajedno sa saizvršiocima, provalio u juvelirnicu „Paradiso Luxury“, kojom prilikom su uz korišćenje biber spreja i palice za razbijanje izloga i uz prijetnju pištolja, otuđio više od 20 satova velike vrijednosti, brendova „Rolex“, „Patek“, „Hamilton“, „Philippe Cartier“, kao i dvije narukvice. Ukupna vrijednost otuđenih predmeta se procjenjuje na više od 200.000 eura”, saopšteno je iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.