Uhapšen brat vođe novobeogradskog klana: Prao novac od droge preko firmi i ortaka u Crnoj Gori!

Uhapšen brat vođe novobeogradskog klana: Prao novac od droge preko firmi i ortaka u Crnoj Gori!

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su danas Dragana Stojanovića, brat vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke. Sumnja se da je Dragan Stojanović preko svojih firmi prao novac u Crnoj Gori. Iz MUP-a Srbije nam je potvrđeno da jedan krak istrage vodi ka Crnoj Gori.

“Klanovi su poslednjih godina oprali ogromne svote prljavo zarađenog novca, a u tome su im pomagala i lica iz Crne Gore”, saznajemo u MUP-u Srbije.

Vjeruje se da je uloga brata vođe „novobeogradskog klana“ u prenošenju Kekinih poruka i naloga, s obzirom da se Keka godinama unazad nalazi u inostranstvu, gdje je nerijetko na meti raznih policija zbog organizovanja transporta kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

“Operativna saznanja govore da je Dragan u stalnom kontaktu sa Kekinim najbližim saradnicima, kako onima koji organizuju preprodaju narkotika, tako i onima koji mu vode legalne poslove. Koristi blindirani automobil i svuda se kreće sa obezbjeđenjem, a u poslovima svoje firme blisko sarađuje sa osobama iz Crne Gore i Hrvatske, koje imaju kriminalni dosije i koje su mahom bile pod istragama u zemljama EU zbog pranja novca”, prenose Novosti.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *