„Udarci po tijelu dok je držala bebu u naručju“: Suprug i svekar je tukli zbog novca?

0

Dvadesetpetogodišnja Podgoričkanka prošle sedmice pretučena je u svojoj kući dok je u naručju držala bebu – policiji je prijavila da su je tukli suprug i svekar.

To je samo jedan od slučajeva porodičnog nasilja prijavljenih od početka godine, o čemu tužilaštva gotovo svakodnevno obavještavaju javnost.

Sagovornica Vijesti tvrdi da je svog supruga B. K. i svekra S. K. prijavila 13. maja.

Njima je prvobitno određeno zadržavanje nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici, ali je sudija za istragu uvažio žalbe njihovih branilaca i pustio ih na slobodu.

“Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišena su slobode dva lica (B. K. i S. K.) zbog osnovane sumnje da su učinili krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu supruge, odnosno snahe. Nakon saslušanja, ovo tužilaštvo im je odredilo zadržavanje do 72 sata. Branioci okrivljenih su izjavili žalbu na rješenja ovog tužilaštva o zadržavanju, pa je sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici uvažio žalbe branilaca, ukinuo rješenja o zadržavanju i lica pustio na slobodu”, odgovorili su Vijestima iz Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica.

Oštećena u tom slučaju najprije je policiji, a potom i novinaru Vijesti ispričala šta se 13. maja dešavalo u njihovoj porodičnoj kući.

Tvrdi da od supruga, koji je profesor u jednoj školi u Podgorici i njegovog oca, nije samo ona te noć dobila batine, već da su tukli i članove njene porodice, koji su došli da je izbave.

“Nalazila sam se na spratu kuće, u našoj sobi, sa petomjesečnim sinom kog sam pripremala za kupanje. Nakon nekoliko minuta dnevnoj sobi pojavio se moj suprug B. Sa bebom u naručju ulazim i kažem mu što u apoteci da kupi za naše dijete. Tražio mi je novac i odgovorila sam mu da uzme od dječjeg dodatka, jer ga on prima. Rekao mi je da je potrošio, a nakon toga ugledao je na mom vratu lančić koji mi je poklonila majka, koji mu prethodno nisam pokazala. Tada je prokomentarisao – ‘Skini to da ti ga ja ne bi skidao’, a kada sam ga pitala zašto, i rekla mu da mi je to poklonila majka, rekao je da nisam ‘jedinka’ i da tu pišu moje i ime našeg sina. Dok sam držala našu bebu u naručju rukom je krenuo da mi otkine lanac, odgurnula sam ga od sebe, nakon toga je počeo da me šamara, uzeo je bebu iz naručja i počeo da me vuče za kosu”, ispričala je ta dvadesetpetogodišnjakinja.

Objašnjava da je potom otrčala u sobu, a njen suprug došao sa njom i rekao joj da ne lupa vratima.

Tvrdi da je nakon toga nastavio da je čupa za kosu, i da je potom i gurnuo na krevet:

“Nakon što je vjerovatno čuo našu viku i galamu, u tom momentu se pojavio moj svekar koji živi na donjem spratu… Kada se na vratima pojavio moj svekar, suprug me još jednom ošamario. Odgurnula sam ga, a onda je svekar počeo da mi prijeti. Rekao mi je: ‘Platićeš za ovo’. Mom suprugu je rekao da izađe iz sobe, a onda, kada smo ostali sami, gura me sa obje ruke. Odgurnula sam ga od sebe i rekla mu da izađe. Moj muž se vratio kada je to čuo i rekao mi da ne mogu tako da razgovaram sa njegovim ocem, a onda nastavio da me tuče – šamarao me, čupao za kosu, gurao… U svemu tome pridružio mu se svekar koji me je udario nogom u predjelu nogu”, tvrdi ta Podgoričanka.

“Dok sam držala našu bebu u naručju, rukom je krenuo da mi otkine lanac, odgurnula sam ga od sebe, nakon toga je počeo da me šamara, uzeo je bebu iz naručja i počeo da me vuče za kosu”

Policajcima je rekla da je zvala članove svoje porodice da dođu za nju, spakovala osnovne stvari i izašla iz kuće, a kada su joj došle majka i sestre vratile su se do kuće njenog supruga.

“Moja starija sestra je počela da viče na njih, zbog svega što se meni desilo. Moj suprug je uhvatio za vrat sa obje ruke i bacio na pod, držao je za vrat… Mlađa sestra i ja smo skočile na njega da ih razdvojimo… Tada su nam prišli moj svekar, sestra mog muža i njegova tetka. Počeli su da nas udaraju, čupaju. Prišla je i moja majka, pokušavajući da izvuče moju najstariju sestru iz ruku mog supruga. Kada smo se svi razdvojili, moja mlađa sestra je počela da snima telefonom, to je vidio moj suprug, pritrčao joj, bacio je na travu i počeo da je davi. Dotrčala sam, vrištala, molila da je pusti, nije htio. To je uradio tek kada su svi ostali dotrčali. Mi smo pobjegle, i prijavile sve policiji”, kazala je ona Vijestima…

Dodala je da strahuje za svoju i bezbjednost svoje porodice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.