Udar režima na nezavisne medije: Policija privela Gojka Raičevića!

0

Glavni urednik IN4S Gojka Raičevića priveden je danas u Podgorici, po nalogu tužilaštva. Nakon saslušanja pušten je na slobodu.

Naime, Osnovno državno tužilaštvo tražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova da pozovu na razgovor urednika IN4S u prostorijama Uprave policije “radi davanja obavještenja po zahtjevu Osnovnog državnog tužioca u Podgorici kbr. br. 921/19”

Prilikom uručenja poziva Raičević je upozoren “da u slučaju neodazivanja po ovom pozivu biće dovede na osnovu člana 259 st.1 ZKP”

Gojko Raičević je upoznao policijskog službenika da se ne može i neće odazvati na poziv policije i tužilaštva sve dok ne otkriju počinioce napada na njega dok je obavljao posao urednika na protestima iz 2015. godine.

Podsjetimo, glavni urednik IN4S je tada brutalno prebijen, i priveden, dok je obavljao svoju radnu dužnost.

Sasvim je izvjesno da ovaj „poziv“ institucija dolazi nakon što je IN4S pokrenuo serijal objavljivanja audio zapisa razgovora bivšeg amasadora SCG u Moskvi, Milana Roćena sa različitim sagovornicima, a u kojima se nazire trag brojnih krivičnih, koruptivnih radnji, državni organi, po ustaljenom običaju kreću u ispitivanje ”glasnika”, a ne potencijalnih izvršilaca krivičnih djela.

Isti je slučaj bio i sa aferama, „Državni udar“ „Koverta“ i „Luksemburg“ koje su pokrenute na našem portalu, a zbog afere Luksembur je između ostalog kolega iz redakcije bio procesuiran. Urednik Raičević je više puta pozivan od strane specijalnog policijskog tima, Specijalnog tužilaštva kao i Osnovnog tužilaštva povodom informacija koje je IN4S objavljivao vezano uglavnom za montirani proces “državni udar”.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.