Udar MUP-a Srbije na crnogorsku mafiju: Uhapšen Veselin Vukotić!

Udar MUP-a Srbije na crnogorsku mafiju: Uhapšen Veselin Vukotić!

U velikoj akciji policije u borbi protiv kriminala u Srbiji, noćas je uhapšeno nekoliko desetina osoba među kojima se nalaze i Nebojša Stojković Stojke, Vladimir Jovanović Japanac, Zvonko Mateović, Miljan Vuković, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo, Veselin Vukotić.

Veselin Vesko Vukotić koji je u policijskim evidencijama važio za jednog od najopasnijih crnogorskih mafijaša, pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Duška Boškovića u Prčanju 1997. godine, zbog čega je trebalo da bude isporučen Crnoj Gori, dok ga je Srbija sumnjičila za ubistvo Andrije Lakonića zvanog Laki u klubu “Nana”, kao i za ubistvo Envera Hadrijua u Briselu 1990. godine.

Ubrzo je deportovan u Belgiju, gdje je proveo dvije godine u zatvoru, a zatim je 18. decembra 2008. godine isporučen Srbiji, ali ne i Crnoj Gori koja je za njim raspisala potjernicu zbog ubistva Boškovića i služenja kazne od 20 godina zatvora. Po izručenju, Srbija je odbacila zahtjev Crne Gore da im ga preda. Odmah po ekstradiciji je počeo s izdržavanjem kazne dobijene u Crnoj Gori, ali mu je u ljeto 2009. pozlilo i prebačen je u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici gdje su mu ugrađena dva stenta. Sud mu je krajem 2010. prekinuo izdržavanje kazne, a u aprilu 2011. obustavljeno mu je izdržavanje kazne poslije zahtjeva za ponavljanje postupka.

Vukotića je ponovo 31. decembra 2010. godine uhapsila srpske policije, ali je nekoliko sati kasnije iste večeri pušten na slobodu. On je i prošle godine u novosadskom sudu osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i to za dva krivična djela, dok ga je porota briselskog suda 2016. godine zajedno sa Božidarom Spasićem i Andrijom Draškovićem osudila na doživotnu robiju zbog ubistva Envera Hadrija.

Među uhapšenima se nalaze osobe koje su poznate po kriminalnoj prošlosti.

Policija je ušla u kuće nekih od najmoćnijih ljudi koji se povezuju sa vođama kriminalnih klanova.

Takođe su, tokom akcije, pripadnici policije ušli u nekoliko stotina kuća i stanova širom Srbije.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *