Ubistvo Veska Vukotića opet otvara “pandorinu kutiju” i pokreće novi niz surovih likvidacija

0

Likvidacija Veselina Veska Vukotića, oca vođa ozloglašenog “škaljarskog klana” Jovana i Igora Vukotića, sasvim sigurno pokrenuće novi niz brutalnih likvidacija u Crnoj Gori, Srbiji i regionu. Prema saznanjima crnogorskih medija, istaknuti članovi “kavačkog klana”, koji su osumnjičeni za ovu likvidaciju, pojačali su lično obezbjeđenje, a na sigurno su sklonili najuže članove porodice, supruge i decu.

Jedan od sigurnih pokazatelja da, nakon ubistva najstarijeg Vukotića, slijedi brutalna odmazda su i objavljene čitulje Jovana i Igora koje šalju jasnu poruku i ubicama.

“Ponestalo mi je riječi! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj vječni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio cijelog života, a život je prolazan”, uputio je poruku Jovan Vukotić iz zatvora u Beogradu.

U još jednoj čitulji, Jovan je iz zatvora poslao poruku “uvijek si nas učio da je život prolazan, a obraz traje vječno. Nećemo te iznevjeriti” i time stavio do znanja da će osvetiti oca.

Na sličan način oprostio se i Jovanov brat Igor koji se već neko vrijeme nalazi u bjekstvu.

“Moram da te pozdravim poslednji put na ovakav način, Oče moj, uzdanice, dobročinitelju, junače moj!!! Zapamti da nas niko ne može razdvojiti, nikad! Počivaj mi u našem miru Čevskom, sa braćom svojom! Neka ti je vječna slava i hvala ti! Voli te beskrajno tvoj sin Igor”, stoji u čitulji.

Ono što je zanimljivo je to da se sumnja da je i Vukotićevo ubistvo najavljeno, takođe, preko čitulja još u decembru prošle godine. Članovi suparničkog “kavačkog kalan”, tada su se opraštali od istanutog pripadnika njihove grupe Vladimira Roganovića, koji je likvidiran nasred ulice u Beču. Roganovićev ubica nikada nije pronađen, ali se sumnja da je njega ubio upravo “škaljrski klan”.

U novinama su tada osvanule čitulje potpisane imenima vođe “kavačkog klana” Radoja Zvicera koji je tada poručio:

“Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav bato”, navedeno je u ovoj javnoj oproštajnoj poruci.

Mnogi su ovo shvatili kao otvorenu pretnju braći Vukotić, jer u podzemlju i međusobnoj komunikaciji oni “manekenom” nazivaju vođu škaljarskog klana, Jovana Vukotića koji je poznat i po vezi za srpskom manekenkom Dejanom Živković, koja mu je sada nevjenčana supruga i redovno ga posjećuje u zatvoru. “Lisicom”, navodno nazivaju njegovog brata Igora Vukotića.

Četiri meseca kasnije, najstariji Vukotić likvidiran je nasred ulice. Egzekutor mu je prišao dok je izlazio iz “audija” kojim se parkirao ispred porodičnih apartmana. Ubica je u njega ispalio osam hitaca, a potom pobjegao pješke.

Još jedan motiv ubistva Veselina Vukotića može da bude i to što je nedavno otkriveno da je upravo on bio u kolima sa sinom Jovanom Vukotićem kada je on, navodno, pucao na automobil Tamare Zvicer, supruge vođe “kavačkog klana”, Radoja Zvicera.

Rat “škaljara” i “kavača” bjesni godinama i sa ulica Crne Gore davno se prenio i na ulice Srbije, ali i drugih zemalja u kojima se članovi ovih klanova neretko kriju. U krvavom ratu do sada je ubijeno preko 30 ljudi!

Pripadnici oba suparnička klana poznati su po odmazdama i principu “oko za oko, zub za zub”, pa tako nakon što, na primjer, “škaljari” likvidiraju istanutog člana suparničkog “kavačkog klana”, nedugo potom slijedi osveta i likvidacija istaknutog člana “škaljarskog klana”. I obrnuto.

Za pripadnike ova dva klana ubistva roditelja visokokotiranih članova nisu nepoznanica. Pa su tako, prije dvije godine, i dalje nepoznate osobe likvidirane Nika Roganovića, čiji je sin Duško pripadnik “kavačkog klana” i brat ubijenog Vladimira Roganovića. Inače, gotovo svi članovi porodice Roganović pripadnici su ovog klana i mnogi su doživeli brutalne napade: bombe pod automobilima, pucnjave, likvidacije…

S obzirom na već dobro poznat princim funkcionisanja ovih surovih crnogorskih klanova i otvorenu poruku u čitulji, sasvim je jasno da je likvidacija Veska Vukotića ponovo otvorila “pandorinu kutiju” i iznova razbuktala već brutalan rat “škaljara” i “kavača”.

(Blic)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.