Ubistvo u restoranu Krstac: Rafali nakon zajedničkog ručka, motiv novčani dug

0

Sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac, postupajući po naredbi za sprovođenje istrage VDT Milice Rmandić, odredila je pritvor do 30 dana Novljaninu Goranu Pantoviću (43) koji se tereti za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

Kako je saopšteno za Pobjedu, pritvor do 30 dana određen je i Mojkovčaninu Velimiru Ljujiću koji je pomogao osumnjičenom Pantoviću da se udalji nakon izvršenog krivičnog djela.

Pantović se sumnjiči da je u nedjelju oko 14 časova ubio vlasnika restorana Krstac Zorana Ašanina (65) kada je iz pištolja u njega ispalio osam hitaca, nakon čega je pobjegao. Pritvor osumnjičenima je određen u prisustvu bjelopoljskih advokata Vidomira Boškovića i Vlada Čovića.

U rješenju za određivanje pritvora Pantoviću navedeno je da postoji opasnost da će pobjeći, te da može uticati na svjedoke zbog težine krivičnog. Ljujiću je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Pantović je prilikom saslušanja u tužilaštvu iskoristio pravo da ne iznosi odbranu.

Kako nezvanično saznaje Pobjeda, ubrzo nakon što su zajedno ručali u Ašaninovom motelu „Krstac“, koji se nalazi na istoimenom prevoju , dok je Mojkovčanin još sjedio za stolom, Pantović mu je pucao u leđa i glavu.

Motiv ubistva je novčani dug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.