Ubistvo u Mojkovcu: Osam hitaca za sigurnu smrt

0

Novljanin Goran Pantović (43) osumnjičen je da je juče ispalio sedam hitaca u pravcu Zorana Ašanina (65) iz Mojkovca, a onda još jednom povukao oroz i pucao mu u glavu.

Prema informacijama iz istrage, ubrzo nakon što su zajedno ručali u Ašaninovom motelu “Krstac” u Mojkovcu, dok je Mojkovčanin još sjedio za stolom, Pantović mu je pucao u leđa i glavu.

Nakon ubistva koje se desilo oko 14 časova, pobjegao je automobilom u kom ga je čekao Mojkovčanin V.Lj. koji je sinoć priveden.

Osumnjičeni za ubistvo i ubijeni imali poslovne veze sa vrhom kavačkog kriminalnog klana.

Ubistvo su, najvjerovatnije, zabilježile nadzorne kamere postavljene u unutrašnjosti objekta.

Da li će video-zapisi biti od koristi policiji i tužilaštvu, znaće se nakon što sudija odobri zahtjev više tužiteljke Milice Rmandić, koja je naložila izuzimanje snimaka sa svih kamera.

Snimci otkrivaju istinu

Ukoliko budu kvalitetni, snimci će, uz izjave očevidaca, pomoći istražiteljima da utvrde da li su se, kako je rečeno iz UP, Pantović i Ašanin verbalno sukobili neposredno prije ubistva.

Iz porodice ubijenog Ašanina “Vijestima” je rečeno da su Mojkovčanin i Novljanin ručali u restoranu i da među njima nije bilo sukoba. Pantović je navodno tokom ručka zatražio određenu svotu novca od Ašanina, ali je Mojkovčanin odbio da mu da pare.

Isti izvori potvrdili su da je Pantović više puta pucao Ašaninu u leđa, a potom i u glavu.

Tu verziju policajcima je ispričao i očevidac ubistva, navodeći da je sjedio na nekoliko metara udaljenosti od vlasnika restorana i njemu nepoznatog muškarca, koji je u jednom trenutku ustao.

“I ide ka staklenim vratima koja su neposredno iza leđa gazde. Kada je bio iza leđa gazde, dodaje mu neki telefon. Ovaj mu je rekao: ‘Ne taj’ ili ‘Nije to moje’, ne mogu se sjetiti što je gazda restorana rekao. Ovaj nastavlja kretanje i prolazi kroz staklena vrata prema unutrašnjosti lokala. Nakon nepun minut primjećujem da ovaj izlazi iz te prostorije… U tom trenutku začujem prasak, zbog čega sam i podigao glavu i pogledao u pravcu njih, jer sam iz tog pravca začuo prasak. Tada primjećujem ovog momka neposredno iza leđa gazde, sa podignutom desnom rukom u vodoravnom položaju, u kojoj se nalazi pištolj, meni nepoznate marke, ali sam zapazio da je navlaka cijevi sive boje. Tada ovaj ispaljuje nekoliko metaka iz pištolja u pravcu glave gazde. Mislim da je ispalio ukupno sedam metaka”, ispričao je svjedok.

On je inspektorima rekao da je ubica na sebi imao bijeli šuškavac, crnu trenerku i crne patike, kao i da nije vidio gdje je otišao nakon što je mirno izašao iz restorana sa pištoljem u desnoj ruci.

Inspektorima su izjavu dali i zaposleni u motelu “Krstac”, koji su bili u smjeni kada je Ašanin ubijen.

Branio Kašćelana od kamera

Pantović je često viđan sa navodnim vođom kavačkog kriminalnog klana Slobodanom Kašćelanom (58). On ga je, tokom Kašćelanovih dolazaka u Viši sud, tijelom štitio od novinarskih kamera i fotoaparata.

Hapšen je 2017. godine u policijskoj akciji “Mimoza”, a inspektori su tada stavili lisice na ruke i Iliji Aleksiću (35) i sada pokojnom Šćepanu Roganoviću.

Iz Uprave policije nakon te akcije saopštili su da ih sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu davali novac pod kamatu 21 osobi, uglavnom sa teritorije Herceg Novog.

Sumnjičili su ih da su na taj način nelegalno zaradili oko pola miliona eura.

Našli osam čaura

Bjelopoljska tužiteljka Milica Rmandić sa službenicima Uprave policije i krim-tehničarima oko 18 sati je završila uviđaj na mjestu ubistva Ašanina.

Po njenom nalogu beživotno tijelo Mojkovčanina poslato je na obdukciju na Odjeljenje sudske patologije u Podgorici.

Rmandić je kazala “Vijestima” da je u Ašanina ispaljeno više projektila iz vatrenog oružja.

“Ubistvo je izvršeno iz vatrenog oružja, sa više projektila. Izuzeli smo sve tragove sa lica mjesta, koji će biti poslati na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu. Tijelo je poslato na obdukciju koja će biti završena večeras. Počinilac se dao u bjekstvo nakon izvršenog krivičnog djela i za njim se traga”, rekla je Rmandić nakon uviđaja.

Istakla je i da je od Višeg suda tražila odobrenje za izuzimanje video-nadzora, a da će u prvim danima istrage saslušati očevice, od kojih je policija juče prikupila obavještenja.

Izvor: Vijesti

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.