Ubistvo Klikovca: Raspisana potjernica za Predragom Vukadinovićem

0

Za Predragom Vukadinovićem (22) iz Podgorice, koji se tereti da je član organizovane kriminalne grupe pokojnog Baranina Alana Kožara, raspisana je potjernica saznaje Pobjeda.

Istražitelji su utvrdili da se Vukadinović ne nalazi na teritoriji Crne Gore i za njim su raspisali međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Podgoričanina Saše Klikovca.

Vukadinović je, prema stavu tužilaštva, prihvatio da postupa po naredbama i uputstvima organizatora i pripadnika kriminalne organizacije, pruža logističku podršku izvršiocima nakon krivičnog djela, obezbjeđuje prevoz i mjesta za skrivanje drugih članova, preuzima, čuva i predaje novac za potrebe članova kriminalne organizacije.

Istražitelji su pronašli brojne dokaze koji potvrđuju sumnje o ulogama i zadacima ove grupe.

Ubrzo nakon zločina uhapšeni su Miloš Marković i Marko Šuković, a nedavno su lisice stavljene i Ivanu Milačiću koji je bio u bjekstvu.

Istražitelji su prikupili dokaze koji ukazuju da je Marković pucao u Klikovca iz automobila kojim je upravljao Šuković.

Njih trojica zakopali su oružje u zemlju, u šumskom reonu, u mjestu Radovče, koje je policija pronašla nakon devet dana.

“Zakopali su pušku – karabin sa montiranim optičkim nišanom – snajperom i četiri metka u „magacinu“ puške, automatsku pušku M-70 AB2 sa preklopnim kundakom sa dva okvira puške, osam puščanih metaka i pištolj marke „para“ kalibar 9 milimetara bez fabričkog broja, (pištolj koji je korišćen u izvršenju krivičnog djela), 11 metaka malokalibarske municije kalibra 22, garderobu koju su koristili prilikom izvršenja teškog ubistva, kao i ukradene registarske tablice koje su bile na vozilu „golf“. Oružje, garderobu i registarske tablice policija je pronašla 27. jula”, kazao je ranije tužilac Veljko Rutović.

Ubijeni Klikovac, prema evidenciji policije, bio je blizak kavačkom klanu.

Ubistvo Klikovca plaćeno je 100.000 eura.

Klikovac je ubijen po nalogu Kožara 18. jula u Podgorici, u mjestu Cijevna, ispred ugostiteljskog objekta „Kod Crnogorca“, a zločin je počinjen na podmukao način i iz koristoljublja.

U Klikovca je pucano iz vozila „golf“ i u žrtvu je ispaljeno najmanje šest projektila iz pištolja kalibra devet milimetara.

Vukadinović je u novembru 2018. godine potpisao sporazum sa Specijalnim tužilaštvom i priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji koja je odgovorna za ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta u podgoričkom lokalu Forum u centru Podgorice.

Vukadinović se nagodio sa Tužilaštvom na osmomjesečnu kaznu zatvora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.