Ubistvo Bogdana Milića: DNK na čauri odao osumnjičenog

0

Lazar Nedović ostavio je DNK trag na čauri koju su policijski inspektori pronašli nakon ubistva Bogdana Milića, 11. juna na Cetinju.

To između ostalog piše u Rješenju o zadržavanju tog Cetinjanina, donijetog 16. juna, dan nakon što je uhapšen.

Navodi se da se u izvještaju Forenzičkog centra Danilovgrad od 15. juna konstatuje da je na čauri trag br. 3 – utvrđeno prisustvo manje količine biološkog materijala porijeklom od jedne osobe “a dobijeni rezultat DNK analize ekstremno jako podržava hipotezu da je prisutan biološki materijal osumnjičenog Nedović Lazara”.

Nedović i njegovi sugrađani Mošo Paović i Žarko Pejaković uhapšeni su sredinom prošlog mjeseca zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je planirala i izvršila ubistvo Milića.

Dvadesetak dana kasnije još tri osobe su osumnjičene da su učestvovale u ubistvu na Cetinju, 4. jula uhapšen je Danilo Vujović (30), a iz policije su tada saopštili da tragaju za Mitrom Markovićem (25) i Petrom Laličićem (21).

U prvoj Naredbi za sprovođenje istrage protiv Nedovića, Paovića i Pejakovića, navodi se i da su kamere zabilježile kretanje dva napadača.

Objašnjava se da se na snimku video–nadzora izuzetog iz objekta apoteke u zgradi “Kruzer”, oko 17 časova uočava kretanje dvije osobe obučene u svijetlu i tamnu duksericu, sa kapuljačama na glavama.

Piše da su došli iz pravca Ulice Baja Pivljanina iza zgrade i da su se potom uputili pješačkom stazom u pravcu kafea “Portun”, gdje je izvršeno krivično djelo na štetu Milića.
“Oko 17:12 časova vidi se ketanje prethodno opisana dva lica, kako se trčećim korakom, pješačkom stazom iz pravca UO “Portun” udaljavaju sa gornje strane zgrade “Kruzer”, gdje se na prednjoj kameri instaliranoj na objektu apoteke uočavaju predmena lica kako pretčavaju Ulicu Baja Pivljanina, nastavljaju kretanje dalje Omladinskom ulicom u pravcu naselja Gipos”, piše u Naredbi za sprovođenje istrage.

(Foto: Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.