Ubijen zbog saradnje sa policijom: Fric agentima srpske službe razotkrio ekipu Darka Šarića!

0

Nekadašnji zamjenik načelnika BIA Dragan Marković otkrio je da je srpska služba “preko saradnika u kriminalnom miljeu došla do informacije da Dragan Dudić Fric, saradnik Darka Šarića, želi da sarađuje sa srpskom policijom”.

“Tadašnje rukovodstvo MUP-a i BIA, zajedno sa nadležnim tužilaštvom, preduzelo je sve mjere i radnje kako bi na konspirativan i bezbjedan način uspostavili kontakt sa Dudićem. Akcijom su rukovodili tadašnji direktor policije i BIA, a kao što je već poznato, uz prisustvo tužioca, kontakt sa Dudićem je napravljen na Jelovoj gori. Tokom tog kontakta, sada pokojni Dudić nije bio dovoljno iskren, ali je dao značajne bezbjednosno interesantne podatke kojima srpske bezbjednosne službe tada nisu raspolagale. U akciji je učestvovao i tadašnji načelnik UKP-a Rodoljub Milović. Nakon nešto više od mjesec dana od sastanka, Dudić je likvidiran. Pretpostavljam da je to bila osveta za njegovu odluku da sarađuje sa srpskim službama bezbjednosti. Postojale su određene sumnje kako su informacije procurele, ali u tom trenutku to nije moglo da se dokaže”, saopštio je Marković.

Na pitanje da li je neko odao povjerljive informacije sa tog sastanka on je kazao” nemam pouzdanih informacija u vezi sa tim, ali smo analizirajući tu mogućnost ustanovili da je Milović u tom periodu održavao kontakte sa pripadnicima crnogorskog podzemlja”.

“O tome govore i njegovi zabiljeleženi razgovori sa pripadnicima crnogorskog podzemlja, ali i činjenica da je više puta „padao” na mjerama tokom tih kontakata. S obzirom na to da pripadnici UKP-a nisu vjerovali njemu kao rukovodiocu, dio njih je sa tužilaštvom vodio zatvorenu akciju o vezama pripadnika policije i podzemlja pod nazivom „Dosije iks”. Za nju Milović nije znao i zato je bio opušten prilikom razgovora sa tim pripadnicima UKP-a”, rekao je Marković.

Dragan Dudić (50), zvani Fric, blizak prijatelj narko-bosa Darka Šarića i suvlasnik diskoteke “Maksimus” u Kotoru, ubijen je 30. maja 2010. dok je sa prijateljem sjedeo u kafiću “Moka” u kotorskom Starom gradu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.