Ubica Dedovića i Stamatovića saslušan u Javnom tužilaštvu u Beogradu

0

Milinko Brašnjović (42), osumnjičen da je jedan od izvršilaca likvidacije „Škaljaraca“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine Atini, saslušan je danas u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

– Sprovedena je dokazna radnja saslušanja osumnjičenog Brašnjovića. Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nastavlja istragu i preduzimanje daljih dokaznih radnji – kratko je potvrđeno iz tog tužilaštva „Kuriru“.

Podsetimo, Brašnjović je uhapšen 27. februara ove godine u mjestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima.

Srbija je uputila zahtjev za njegovo izručenje, pa je on 18. juna prebačen u pritvor u Beogradu,

Inače, prema navodima svjedoka-saradnika, koji su svjedočili o zločinima pripadnika beogradskog ogranka „kavačkog klana“ na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, Brašnjović je bio saradnik te krimi grupe.

– Ljubomir Lainović je ubio Stamatovića, koji je skočio na pištolj, a Brašnjović Dedovića, koji je odmah dobio metak u čelo i glava mu je pala u tanjir – ispričao je detalje likvidacije u restoranu u Atini svjedok-saradnik.

Prema riječima svjedoka-saradnika, poslije likvidacije u Atini, Brašnjović je prebačen u inostranstvo, a Lainović ubijen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.