U ZIKS-u: Četiri osobe izdržavaju kazne po 40 godina

U ZIKS-u: Četiri osobe izdržavaju kazne po 40 godina

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija najveću kaznu zatvora od 40 godina izdržavaju ćetiri osobe, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Kako su naveli iz tog resora, u ZIKS-u je trenutno smješteno 1.148 osoba, i to 795 zatvorenika i 353 pritvorenika.

„Od tog broja 1.054 osobe su smještene u komleksu Zavoda u Spužu, dok se 94 osobe nalaze u zatvoru u Bijelom Polju“, kazali su iz Ministarstva agenciji MINA.

Prema njihovim riječima, na izdržavanju kazne zatvora u trajanju od 40 godina nalaze se četiri osobe.

Iz Ministarstva su rekli da su preduzete brojne aktivnosti s ciljem da materijalni i tehnički uslovi boravka kako službenika, tako i osuđenika u Zavodu budu poboljšani.

„Tu bismo izdvojili renoviranje samostalno osmatračkih mjesta na kojim svoje poslove obavljaju službenici spoljašnjeg obezbjeđenja, izgradnju i opremanje potpuno novog maloljetničkog zatvora, izgradnju novog zida (bedema) oko zatvora u Bijelom Polju“, kazali su iz Ministarstva.

Kako su naveli, nabavljena su nova vozila za potrebe sprovođenja uhapšenih osoba, renovirane i adaptirane brojne kancelarije koje koriste službenici, kao i sobe i druge prostorija koje koriste uhapšeni.

Iz Ministarstva su od planiranih aktivnosti izdvojili izgradnju novog zatvora za sjevernu regiju Crne Gore, u Mojkovcu, izgradnju posebnog objekta za potrebe Specijane zdravstvene ustanove u krugu kompleksa Zavoda, novog objekta za potrebe glavne prijavnice Zavoda, multifunkcionalnog i objekta za zatvor “otvorenog tipa“.

Poručuju da će nastaviti sa kontinuiranim aktivnostima na poboljšanju uslova boravka uhapšenih osoba, ali i službenika ZIKS-a.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *