U Tuzima pronađene dvije automatske puške, pištolj, lovačka puška i preko 800 komada municije

0

Preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu i suzbijanja krivičnih djela u vezi sa nedozvoljenim držanjem i trgovinom oružjem, službenici Sektora za borbu protiv kriminala izvršili su pretrese na tri lokacije u Tuzima.

„Prilikom pretresa objekata i drugih prostorija, kao i pregleda zemljišta koje koristi A.H., pronađene su dvije automatske puške i 788 komada puščane municije, kao i pet okvira od automatske puške, zakopane u zemlji u dvorištu kuće“, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Sa navedenim je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio vršenje odgovarajućih vještačenja, nakon čega će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog djela i daljem postupanju u ovom predmetu.

„Takođe, pretresima na dvije preostale lokacije pronađen je pištolj marke „Bereta“ sa isteklim oružnim listom, 35 komada pripadajuće pištoljske municije, kao i lovačka puška bez važeće dozvole, shodno čemu će protiv dva lica biti pokrenuti odgovarajući postupc“, zaključili su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.