U „Torlaku“ počela proizvodnja ruske vakcine

5

Na institutu „Torlak“ je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

„RFPI i Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi „Sputnjik Ve“. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima“, saopštili su u fondu.

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.

 

 

„U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta „Torlak“ u Srbiji je u kratkom roku uspješno pokrenuta proizvodnja vakcine „Sputnjik Ve“. Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu“, izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsjetio da se od početka ove godine preparat aktivno koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmjere vakcinacije mogu biti značajno uvećane.

Izvor: Sputnjik

 

5 Comments
 1. Milica komentariše

  Veliko bravo Srbijo. Svaka cast i srdacne cestitke.

  12
 2. alf komentariše

  Samo neko lud moze ne podrzavati to sto Srbija na celu sa Vucicem radi.

  1
  3
 3. Kontra revolucija komentariše

  Niko nema što Srbin imade !.

  7
  1
  1. LipaLipa komentariše

   … Contra, … Torlak je srbska firma kolko i Mramorno more, … valjda ispostava Novtisa, da kao, … prodala im ga bas Vlada sa Vuckom na celu, … skoro sve u Srbiji srbsko koliko i Kosovo, … nisam ja Contra zlurad, obrnuto, nije mi ni milo ni drago, … no mi vise price politicara, pa i tvoje, lazljive preko glave, … prije ce na vrbi grozdje da rodi … nego oni Torlaku koje drvo u dvoristu da posijku, narede, … prosto i jednostavno, Torllak / Novatis imaju interesa… vakcinu bilo koju da proizvode, prodaju … Vucko je samo narucio te vakcine za po njih ok cijeni, … aj’ zdravo, …

   3
   4
   1. micki komentariše

    Nije prodat Torlak novartisu.Imaju samo ugovor o strateskom poslovanju.Dakle nije tacno.

    1
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.